Even terug naar hoe je je voelde op die fijne plek

Beluister de opname en voel je in een kwartiertje weer zoals je deed op die fijne plek in de natuur. Dat helpt om bij jezelf te blijven tijdens de feestdagen.

In deze drukke tijden voor de feestdagen en de afronding van het jaar worden we vaak geleefd. Er moet van alles en het is dan extra moeilijk om even stil te staan. Daarom deze keer een kort bericht met een opname die je helpt om even tot rust te komen.

In mijn blogs gaat het vaak over drempels en moeilijke gevoelens, maar met Focusing kun je ook een fijn of prettig gevoel uitnodigen. Bijvoorbeeld hoe je je voelde toen je op een mooie plek in de natuur was. Zoals ik daar zat op dat Griekse verlaten strandje kijkend naar de ondergaande zon. 

Je kunt de stappen van de oefening hieronder lezen, maar om je te helpen heb ik een opname gemaakt waarin ik je door deze stappen begeleid. Het enige wat nodig is, is dat je even een rustig plekje voor jezelf opzoekt en zorgt dat je niet gestoord wordt. De opname duurt ca. 17 minuten. Dit is de audio opname.

Ik schrijf na de oefening vaak een paar woorden op of maak een tekening. Dat helpt me om in de komende dagen makkelijk weer terug bij dat gevoel te komen. Een foto kan natuurlijk ook.

En heb je er nu de tijd of rust niet voor? Misschien prik je een moment in je agenda of doe je het vanavond voor het slapen gaan. 

Zuiver van hart
trek je de wereld door.
En je raakt in de ban
van alles om je heen.

Maar het ontgaat je
dat wat je zoekt
je al bent.

Rumi

De oefening

  • Denk maar aan die keer dat je op zo’n fijne plek in de natuur was. Misschien was je in een bos, op een berg of juist aan het water. Of komt de herinnering aan een grote oude boom of prachtige wilde bloemen bij je op. En misschien is het wel een mix van herinneringen.
  • En als je zo’n plek in beeld hebt, neem dan de tijd om het hele plaatje in te kleuren. Wat zie je om je heen? Wat doe je? Zit je stil of ben je in beweging? Misschien hoor je de geluiden of ruik je de geur van die plek. Neem alle tijd om je die plek levendig voor te stellen.
  • En wat is het gevoel dat hier bij opkomt? Neem ook weer even een minuutje om dat te laten ontstaan. Misschien is het stil, rustig, ruim of nog iets heel anders. Misschien kun je het op een bepaalde plek in je lijf voelen. Misschien komt er wel een spontane zucht of geeuw.
  • Als je dat gevoel hebt, kun je er gewoon even van genieten of het uitnodigen om daar vanbinnen alle ruimte in te nemen die het in wil nemen. Misschien wordt het daarna groter of het blijft zoals het was. Alles is goed. Er hoeft niks.
  • Als je merkt dat het voldoende is, kun je je aandacht langzaam weer naar buiten brengen en ben je klaar voor de rest van de dag.

Geniet ervan en weet dat dit gevoel altijd ergens in je lijf is opgeslagen. Je kunt er zo weer bij terug komen.

Suzanne Ogier Begeleiding en Training Teamontwikkeling, facilitator van heisessies, strategie bijeenkomsten, teambijeenkomsten
Lieve groet,
Suzanne

Ps. Er is nog plek bij de de workshop “Aandacht voor weerstand” op zaterdagmiddag 13 januari 2024. Een combinatie van zachte yoga, ademhalingsoefeningen en Focusing, waarin ik je begeleid in het luisteren naar de wijsheid van je lijf. Je bent van harte welkom!

Wil je mijn volgende blog liever direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Start januari met stilstaan

Hoe start jij op na de feestdagen? Volle kracht vooruit? Of spreekt rustig opstarten in januari jou ook aan? In deze blog geef ik je een paar hulpmiddelen om in deze periode even stil te staan...

Even terug naar hoe je je voelde op die fijne plek

Even terug naar hoe je je voelde op die fijne plek Beluister de opname en voel je in een kwartiertje weer zoals je deed op die fijne plek in de natuur. Dat helpt om bij jezelf te blijven tijdens de...

Ook zo moe van die onbewuste scripts?

Ook zo moe van die onbewuste scripts? Ontdek de kracht van stilte en luisteren naar je gevoel. Leer hoe onbewuste scripts je energie kunnen kosten en vind de weg naar hernieuwde vitaliteit. Je bent...