Workshop

Aandacht voor Weerstand

Echt gezien worden, echt luisteren

Ben jij dit?

Je doet yoga om uit je hoofd te komen, je te verbinden met je adem en je lijf. Een rustpunt te vinden in je drukke leven. In sommige lessen gaat dat soepel. Je raakt in een flow en voelt je na afloop een ander mens. Maar andere keren merk je weerstand op. In je gedachten, emoties of op een plek in je lichaam waar het niet meer stroomt. Hoe hard je ook je best doet om erdoor te bewegen of naartoe te ademen. Juist als je die connectie probeert te maken lijkt er een blokkade in de weg te gaan zitten. Alsof het om aandacht te vraagt.

Deze workshop is voor jou als

Wat gaan we doen?

In deze workshop leer je hoe je met aandacht bij die blokkades kunt zijn en wat voor verschil dat maakt. Een proces van verkennen en erkennen. We starten op de yogamat: asana’s en pranayama om bewust te worden van je lichaam. Hoe het daar nu is. Van daaruit maken we een innerlijke reis en ontdek je een andere manier om te voelen. Na een meditatie oefening ga je onder begeleiding van Suzanne met een speciaal soort ‘focus’ naar binnen om te luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Misschien merk je een lichamelijk sensatie op, of er komt een woord of beeld bij je op. Of misschien nog iets anders. En er hoeft niets.

We maken ruimte om stil te staan en te luisteren naar wat er is. Een vorm van innerlijk reflecteren die je ook na de workshop kunt toepassen, zowel op als naast de yogamat. Uiteraard ronden we af met een ontspannen shavasana.

De workshop duurt ca 2,5 uur, waarna we samen wat drinken en er gelegenheid is om nog even bij je ervaringen te blijven, uit te wisselen of vragen te stellen.

Meedoen?

Deze workshop is geweest. Meer data voor 2024 volgen nog. Heb je interesse om mee te doen? Stuur me een bericht! 

Heb je een vraag? We beantwoorden hem graag.

  Wie zijn wij?

  Mijn yoga avontuur is al heel vroeg in mijn jeugd begonnen met Iyengaryoga lessen.

  Nu geef ik Hatha-, Vinyasa- en Yinyoga lessen en combineer ik yoga graag met Qigong.  

  In mijn lessen leg ik nadruk op de uitvoering van de houdingen met de juiste ademhalingstechniek, vaak ondersteund door muziek en humor. 

  Yoga verruimt mijn bewustzijn en versterkt stabiliteit en innerlijke vreugde. 

  Deze vreugdevolle manier van “zijn” wil ik graag overbrengen aan mijn leerlingen en dat doe ik met veel passie en liefde.

  Dubravka

  Yoga heeft me veel gebracht. Leren pauzeren, aandacht voor mijn lijf en voor mijn adem. Bewustwording. Mijn wekelijkse yogales was soms een echte reddingsboei.

  Meestal voelde ik me herboren na een fijne les, maar niet altijd. Dan was ik me ervan bewust dat er iets ‘was’ en wist ik niet hoe verder.

  Toen kwam Focusing in mij leven en dat is helend geweest. Ik heb leren luisteren naar wat er van binnen speelt. En dat weerstand of een moeilijk gevoel een uitnodiging is om met focus te komen luisteren.

  Van daaruit ontstaat ruimte en beweging. Meer is er vaak niet nodig. En dat gun ik jou ook!

  Suzanne

  Suzanne Ogier bij haar werkplek