Training

Focus op je innerlijk kompas

Startdatum januari 2024 - VOL
Startdatum 15 juni 2024 - inschrijving geopend

Echt gezien worden, echt luisteren

Ben jij dit?

Je staat graag voor iedereen klaar, regelt veel en daar ben je goed in. En inmiddels verwachten anderen ook niet anders meer van je. Je wilt best wat meer tijd voor jezelf, eens stil staan bij wat jij wilt, maar vindt het moeilijk om dat aan te geven. En als je dat probeert te doen, komt het er niet zo vriendelijk uit en voel je je daar rot over. Misschien heb je wel me-time geregeld en denk je steeds bij jezelf…heb ik dit nu echt wel nodig? Of je bent teleurgesteld over hoe je die me-time hebt ingevuld.

Misschien duw je negatieve ervaringen en gevoelens vaak weg, anders worden ze alleen maar groter. En wat schiet je daar nu mee op? Je hebt er geen ruimte voor of behoefte aan om dat allemaal te voelen. Diep van binnen weet je misschien wel dat dat beter zou zijn, maar heb je geen idee hoe je dat zou moeten doen.  

Wandelen in de natuur

Je hebt al van alles geprobeerd en één keer per week sport je, doe je yoga of iets anders. Echt tijd voor jezelf. En je gaat misschien regelmatig wandelen of fietsen om bij jezelf te komen. Dat doet je goed! Maar het verandert niet echt iets in het dagelijks leven, je blijft zoekende. Weet niet goed wat je zou willen of waarnaar je verlangt.

Een belangrijke reden waarom het nog niet is gelukt om iets te veranderen, is dat je continu gevoed wordt door je eigen gedachten en overtuigingen. Die zorgen voor ruis en voorkomen dat je kunt ontdekken wat je diep van binnen weet.

Luisteren naar jezelf, je gevoelens verkennen én je bewust worden van de betekenis is de sleutel tot nieuwe mogelijkheden.
Dat samen vormt je innerlijk kompas.

Deze training is voor jou als

Wat gaan we doen?

Luisteren naar jezelf, je gevoelens verkennen én je bewust worden van de betekenis is de sleutel tot nieuwe mogelijkheden. Focus voor en op jezelf. Dat samen vormt je innerlijk kompas.  

In deze training van 4 live en 2 online bijeenkomsten leer je de achtergrond en de stappen van het focusproces zoals Eugene Gendlin die heeft ontdekt. Focusing is een natuurlijke vaardigheid die we helaas hebben verleerd, maar die je ook weer kunt aanleren. We combineren theorie met veel zelf ervaren en oefenen met elkaar.

In deze training leer je Focusing: een open, onderzoekende manier om te luisteren naar wat er innerlijk bij je leeft. Tijdens het volgen van deze level I training leer je:

  • Wat er wel en niet nodig is om op een open en benieuwde wijze te luisteren, zowel naar jezelf als naar anderen.
  • De unieke aanpak van het Focusing-proces en kun je stilstaan bij wat je innerlijk beweegt.
  • Jouw manier om bij je gevoelens, je binnenwereld te komen en die te verstaan.
  • Hoe je Focusing in je dagelijks leven kunt inpassen, zodat je er ook na de training op terug kunt vallen.

"Focusing will enable you to find and change where your life is stuck, cramped, hemmed in, slowed down. And it will enable you to change – to live from a deeper place than just your thoughts and feelings."

Eugene Gendlin (1926-2017), Amerikaans filosoof en psycholoog en grondlegger van Focusing

Weet je het nog niet zeker?

Natuurlijk wil je even goed nadenken of deze training iets voor jou is. Dat begrijp ik helemaal. Ik neem zelf ook altijd even de tijd om tot een besluit te komen. Zelfs als je een ‘ja’ voelt, moeten er nog allerlei praktische zaken geregeld worden. Ik wil ook graag dat je op het voor jou goede moment meedoet en daarom vind ik het fijn om elkaar voor de training te leren kennen. Een goed moment om te verkennen of de training past bij wat je zoekt en welke hobbels er eventueel nog te nemen zijn. Je kunt die kennismaking eenvoudig in mijn agenda plannen via deze link of onderstaande knop.

Deze training is inclusief

Focus op innerlijke wijsheid
"Door Focusing ervaar ik meer rust en stabiliteit in mijn dagelijks leven. Het helpt me om op een diepere laag bij mezelf te komen. Het is een blijvende verandering waar ik steeds naar terug kan keren. Ik heb van elke sessie wat opgeschreven. Elke keer dat ik dat lees, dan voel ik weer die kracht van dat moment in die sessie. Het is heel bijzonder dat ik dat gevoel elke keer weer kan terugpakken. Daarom noem ik het ook blijvend. Er is diep van binnen iets veranderd."
Focusing client, blijvende verandering
Irene

Wie ben ik?

Suzanne Ogier Begeleiding en Training Teamontwikkeling, facilitator van heisessies, strategie bijeenkomsten, teambijeenkomsten

Het was tijdens een coachsessie in 2018 dat ik werd gevraagd om te pauzeren en mijn aandacht naar mijn lijf te richten. Wat een openbaring! 

Ik leerde dat echte beweging van binnenuit kan ontstaan. Dat er manieren zijn om zowel je hoofd als je lijf te gebruiken en dat daar altijd een waardevol resultaat uit komt. En nu help ik andere vrouwen om hun innerlijk kompas te vinden en te volgen. Waarom? Omdat ik erin geloof dat we beter met elkaar kunnen samen leven en samen werken als iedereen zichzelf beter kent en begrijpt. 

Dankzij de inzichten en helderheid die Focusing mij geeft ben ik blijer met mezelf en liever voor mezelf. En mijn directe omgeving geeft aan dat ik ook een fijnere partner, dochter, vriendin en collega ben geworden. Dat gun ik jou ook!

Suzanne

Praktische zaken

In totaal is de training 18 uur in ca. 9 weken. De 4 dagdelen duren 4 uur en de online avonden zijn 1,5 uur. Dat geeft je de tijd om te leren focussen én om een manier te vinden om het in te bedden in je dagelijks leven.

De volgende training start in juni 2024.

De live lesdagen zijn op zaterdag: 15 juni, 29 juni, 20 juli en 10 augustus van 10.00 – 14.00 uur.
De online lesavonden zijn op woensdag 10 juli en dinsdag 30 juli van 19.30 – 21.00 uur.

Sluiten deze data niet aan bij jouw mogelijkheden of wil je de training liever individueel volgen? Dat kan ik me ook voorstellen. Stuur me een berichtje en we kijken samen naar je wensen en de mogelijkheden.

De kosten voor de training zijn €395,- voor alle lessen, inclusief de handleiding en andere oefenmaterialen. Koffie en thee zijn op de live lesdagen inbegrepen, je neemt zelf je lunch mee.

Betaalt je werkgever, bijvoorbeeld in het kader van jouw vitaliteit of persoonlijke ontwikkeling? Dan is het zakelijke tarief van €545,- excl. BTW van toepassing.

De locatie van de training is in Rotterdam, Delfshaven:

2e IJzerstraat 2
3024 CX Rotterdam.

De locatie ligt op loopafstand van Metrostation Coolhaven (lijn A, B, C) en tramhalte Pieter de Hoochweg (lijn 8). Als je liever met de auto komt, dan kun je in de buurt redelijk goed (betaald) parkeren. In Parkeergarage Q-park Schiecentrale is altijd plek en is ook op loopafstand.

Naast de 18 lesuren kun je rekening houden met ca. 1 uur leestijd en ca. 1 uur oefentijd per week. Je oefent met elkaar, dat mag live, maar kan ook goed online. Meer mag natuurlijk altijd! Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker je je Focusing eigen maakt en hoe meer je eraan hebt. Goed besteedde tijd dus.

We werken met een kleine groep van 4 tot maximaal 8 personen, waarin we een veilige sfeer kunnen waarborgen. Tegelijkertijd is er voldoende mogelijkheid om met anderen te oefenen.

Liever niet in een groep? Of wil je op je eigen moment/tijd starten? Deze training kun je ook individueel of met z’n tweeën volgen. Dan bestaat hij uit 3 sessies van 2 uur.

 

Heb je een andere vraag?
Ik beantwoord hem graag.