Hoe ik werk

Er zijn vier principes van belang om als team succesvol in beweging te kunnen komen:

  1. Verhelderen
   Luisteren, observeren, het impliciete zien en horen. Wat is het doel en wat betekent dat voor jou? En hoe is dat voor de andere deelnemers? Een team is altijd opgebouwd uit verschillende personen en dat betekent per definitie verschillende perspectieven.
  2. Vertalen
   Het impliciete expliciet maken, inzichtelijk maken, zodat het startpunt én het gewenste resultaat duidelijk zijn. Alleen dan kan het juiste gesprek gevoerd worden. Als er onduidelijkheid is over A en/of B, dan schiet je als het ware met hagel bij alles wat je probeert.
  3. Laten ontstaan
   De ruimte creëren om, afhankelijk van het gewenste resultaat, beweging of iets nieuws te laten ontstaan. Dit betekent passende methoden en werkvormen kiezen, afwisseling tussen cognitieve en creatieve vormen, zodat er beweging kan ontstaan die verankerd is.
  4. Verbinden

   Uiteraard draait het om het verbinden van de mensen in een team. Daarnaast is het ook belangrijk om dat wat er ontstaat te verbinden met de dagelijkse praktijk. Je hebt vast goede bijeenkomsten en werksessies gehad waarna er geen structurele verbeteringen werden gerealiseerd. Hier is dan ook extra aandacht voor nodig. Het doel van een bijeenkomst is altijd onderdeel van een groter geheel.

Echt luisteren en verhelderen kan lastig zijn als je ergens middenin zit. Dan is het nuttig om iemand te zoeken die met een frisse blik kan kijken.

Spreekt dit je aan en wil kennismaken?

Altijd fijn om elkaar persoonlijk te spreken. Neem contact met me op en me maken een afspraak!

Weet je het nog niet zeker?

Misschien wil je eerst wat meer over mij weten? Of lees hier verder wat anderen zeggen over het werken met mij.