Ik ben Suzanne Ogier en ik vertel je graag wat meer over mijzelf.

Het was tijdens een coachsessie dat ik werd gevraagd om te pauzeren en mijn aandacht naar mijn lijf te richten. Wat een openbaring! Er was daar een hele wereld te ontdekken en er ontstond tijdens die sessie als vanzelf een beweging van binnenuit. Mijn rug, de plek waar ik al jaren van tijd tot tijd pijn voelde, raakte ontspannen. En bleef dat!

We zijn vooral bezig met het zoeken naar antwoorden en vergeten te luisteren. Ik werd me daar pas van bewust op 44-jarige leeftijd na een zeer gevarieerde loopbaan, inclusief twee periodes van overspannen zijn. Altijd bezig, altijd op zoek én altijd aan het regelen en plannen.

Ik leerde dat echte beweging van binnenuit kan ontstaan. Dat er manieren zijn om zowel je hoofd als je lijf te gebruiken en dat daar altijd een waardevol resultaat uit komt. En nu help ik andere vrouwen om hun innerlijk kompas te vinden en te volgen. Waarom? Omdat ik erin geloof dat we beter met elkaar kunnen samen leven en samen werken als iedereen zichzelf beter kent en begrijpt. Zo kunnen we elkaar ook beter begrijpen en maken we samen de wereld een stukje mooier.

Dat luisteren bleek ik onbewust altijd al te doen. Als diëtist, projectmanager en veranderkundige heb ik tijdens de honderden gesprekken die ik heb gevoerd steeds mijn vermogen om tussen de regels door te luisteren gebruikt en aangescherpt. Wat speelt er nu echt? Met aandacht, een open houding en op zo’n manier dat het impliciete expliciet kan worden.

Luisteren naar mijzelf, naar mijn innerlijk kompas, was echter niet zo makkelijk. Sinds ik heb leren Focussen ben ik geen speelbal meer van mijn emoties. Ik kan beter verwoorden wat ik zoek of nodig heb én dat ook doen. Dankzij die helderheid ben ik blijer met mezelf en liever voor mezelf. En mijn directe omgeving geeft aan dat ik ook een fijnere partner, dochter, vriendin en collega ben geworden. Dat gun ik jou ook!

Ik heb de opleiding tot Focusing Begeleider (TIFI certified) afgerond en workshops met verschillende invalshoeken gevolgd (Focusing en trauma, Wholebody Focusing, dromen, etc.). En ik blijf leren, door nieuwe kennis op te doen en door supervisie te volgen.

Wil je op persoonlijk vlak nog iets meer van me weten?
Ik hou van yoga (alle vormen, maar aerial yoga is favoriet) en van lezen. Ik kook graag samen met mijn partner John (niet altijd gezond, wel altijd lekker) en daarna genieten we van het opeten, samen of met vrienden. Ik zing (terwijl ik dat spannend vind) in een band bij de Jazz muziekschool. En als ik heel gestresst ben dan doe ik een yoga Nidra, ga ik wandelen in het park of lekker dansen in de huiskamer (alle nummers van George Michael zijn favoriet).

Suzanne Ogier bij haar werkplek
TIFI The International Focusing Institute The wokr of Eugene T. Gendlin
Aerial yoga bij Kompassie studio
Bloeiende fluitekruid in Het Park in Rotterdam